Νεφρολογικό Ιατρείο

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
 
  Αντιμετώπιση Αιματουρίας / Λευκωματουρίας.
  Διάγνωση και Θεραπεία Σπειραματονεφριτίδων.
  Υπέρταση.
  Διαβητική Νεφροπάθεια.
  Διαχείριση Οξείας Νεφρικής Ανεπάρκειας.
  Νεφρολιθίαση - λοιμώξεις ουροποιητικού.
  Χρόνια Νεφρική Νόσος (αντιμετώπιση προβλημάτων σχετιζόμενων με την αναιμία, την οστική νόσο, τις φαρμακευτικές και διαιτητικές οδηγίες).
 

 
Τι είδους ασθενείς παρακολουθούνται στο εξωτερικό νεφρολογικό ιατρείο;

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου.

Η πλειοψηφία των ασθενών που παραπέμπονται στο νεφρολογικό ιατρείο για παρακολούθηση είναι κυρίως άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών. Η νεφρική βλάβη την στιγμή της παραπομπής είναι μετρίου βαθμού και αποδίδεται στα δύο - τρίτα των περιπτώσεων στον σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) και στην υψηλή αρτηριακή πίεση (ΑΥ).

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος αν και είναι γνωστό αίτιο νοσηρότητας και θνητότητας έχει φυσική εξέλιξη, η οποία δεν είναι πλήρως κατανοητή. Υπάρχουν ασθενείς που είναι σε σημαντικό κίνδυνο η νόσος τους να εξελιχθεί σε τελικό σταδιο.
 
Υπάρχει μια σημαντική παρατήρηση: ενώ το στάδιο της ΧΝΝ από μόνο του ορίζει ενα βαθμό κινδύνου, μεγαλύτερη προγνωστική αξία φαίνεται να έχει ο ρυθμός επιδείνωσης της νεφρικής λειτουργίας με την παρουσία ή οχι λευκωματουρίας.

Σύμφωνα με μελέτες, ασθενείς με ΧΝΝ που παραπέμπονται σε νεφρολόγο είχαν πιο αργή εξέλιξη της νόσου τους.

Με γνώμονα μια πιο “δυναμική” παρακολούθηση των ασθενών στο μέλλον, θα πρέπει να εκτιμηθεί η εξέλιξη της νεφρικής λειτουργίας στη διάρκεια του χρόνου με την παρουσία ή όχι λευκωματουρίας, ΣΔ και ΑΥ σε συνδυαστική ερμηνεία και με άλλους παράγοντες λιγότερο γνωστούς όπως η φλεγμωνώδης διαδικασία του οξειδωτικού στρές.
 


Καθημερινά κατόπιν ραντεβού
Στην κλινική στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου 65 στον Πειραιά
και στο Ιατρείο Αγίου Αλεξάνδρου 55, στο Παλαιό Φάληρο. 
Τηλ. Κλινικής: 2104520604 / Τηλ. Ιατρείου: 2109830615 / Κιν. 6947302434